Cultura i pobles

L’Escala i Sant Martí d’Empúries

L’Escala pertany a  la comarca de l’Alt Empordà, situada en les comarques gironines, on es troben les Ruïnes d’Empúries i la vila medieval de Sant Martí d’Empúries.  Neix com un petit port de pesca depenent de la vila d’Empúries. Al segle XVIII esdevé vila i genera molts llocs de treball en la pesca, les drassanes, la salaó d’anxova i sardina , el conreu d’arròs, la vinya i l’exportació de vi.

A la dècada dels seixanta un fenomen nou farà girar l’economia de la vila: el turisme. Actualment, el nucli antic ofereix al visitant una àmplia varietat de comerços, bars, restaurants i locals d’oci. Trobem també edificacions importants com l’Alfolí de la sal, l’església de Sant Pere, el cementiri mariner… La platja del poble és un punt de trobada pel visitant i habitants de la vila.

El passeig d’Empúries, inaugurat el 1992 amb motiu dels Jocs Olímpics de Barcelona, uneix Sant Martí d’Empúries amb el nucli urbà de l’Escala. És un passeig per a vianants i ciclistes que recorre el litoral d’Empúries passant pel jaciment grecoromà d’Empúries i per unes platges i cales espectaculars.

L’Escala preserva la seva tradició de la salaó i conserva d’anxoves. Les anxoves de l’Escala són conegudes i apreciades en molts llocs. Fer una visita a alguna de les fàbriques  és una oportunitat única per conèixer con s’elaboren.

Sant Pere Pescador

És un municipi de la comarca de l’Alt Empordà al centre de la Badia de Roses on l’agricultura (el cultiu de la poma)  i el turisme son els seus dos motors econòmics. El municipi té 6 km. de platges sorrenques i una part important d’aquest s’integra dins del Parc Natural dels Aiguamolls. El riu Fluvià travessa el municipi per desembocar en el mar i  representa un dels atractius turístics de la vila per a l’observació d’aus i vegetació de ribera.

Figueres i el Museu Dalí

Figueres és la ciutat capital de l’Alt Empordà, situada als peus dels Pirineus i amb una oferta cultural i comercial molt interessant pel visitant. 

Figueres està estretament lligada a l’artista Salvador Dalí, conegut mundialment.

Una visita imprescindible és la del Teatre-Museu Dalí inaugurat el 1974 i construït sobre les ruïnes de l’antic Teatre de Figueres. Conté obres de Salvador Dalí (1904-1989) de totes les èpoques, des de les primeres experiències surrealistes fins les dels seus últims anys de vida. El Teatre-Museu conté el mausoleu del pintor.

El Castell de Sant Ferran ens ofereix la oportunitat de visitar la fortalesa més gran d’Europa i  el nucli antic l’església de Sant Pere.

Girona

Girona és la capital de la comarca del Gironès i una de les ciutats més interessants de Catalunya que permet endinsar-se en 2000 anys d’història a través de dos recintes fortificats, la Força Vella i l’Eixample Medieval.

Per la ciutat travessen quatre rius: el Ter, l’Onyar, el Güell i el Galligants. El barri vell destaca pels seus monuments i el call jueu, un dels més ben conservats del món, format per un laberint de carrers i patis que mantenen l’ambient del temps medieval. La catedral aixecada entre els segles XI al XVII, te la gran nau gòtica més gran del món. 

Els banys àrabs és un espai d’estil romànic però amb influències àrabs hereves. Al segle XVII es va construir el monestir de les caputxines, fet que va comportar que els banys hi quedessin incorporats.

L’església de Sant Fèlix conserva bona part de  l’edifici romànic, completat més tard en el gòtic i barroc. L’atractiu de l’església recau en els vuit sarcòfags romans i paleocristians dels segles III-IV i  el sepulcre gòtic de Sant Narcís trobats durant la construcció de l’església.

Girona ofereix espectaculars imatges com les façanes de les cases de l’Onyar, pintades de colors vius que configuren una de les imatges més fotografiades de la ciutat.

Pals i Peratallada

Pals és un dels municipis més coneguts i visitats per la bellesa del seu paisatge amb un entorn natural d’aiguamolls i arrossars. El visitant podrà degustar l’arròs de Pals en un ampli ventall de preparats amb aquest producte típic de la zona.

A Peratallada podreu gaudir d’una arquitectura medieval ja que a vila conserva el seu nucli antic amb un aspecte feudal, amb carrers estrets on destaca el castell fortificat.

Cadaqués

Vila d’origen medieval on el visitant té l’oportunitat de perdre’s pels seus carrers estrets i laberíntics. El punt més alt del casc antic és on es troba l’església de Santa Maria de Cadaqués, des d’on hi ha una vista panoràmica espectacular del poble i de la badia de Cadaqués.

Al poble trobem edificis modernistes que varen ser construïts pels habitants que es varen enriquir amb els seus negocis a Amèrica. Són únics, la majoria s’inspiren en l’arquitectura cubana, fet que s’observa en la riquesa dels colors vius.

Portlligat és el port natural dels pescadors de Cadaqués i on Salvador Dalí va instal·lar la seva residencia l’any 1948, Actualment és la Casa-Museu i està oberta al visitant.

Empuriabrava

Empuriabrava amb una estructura urbanística constituïda per canals navegables compta amb 24 canals interiors que la fan la marina residencial més gran del món. 

L’aeròdrom privat esportiu Skydive ofereix paracaigudisme esportiu i un túnel del vent.

Sant Pere de Roda

El monestir de Sant Pere de Roda està situat en el terme municipal de Port de la Selva (Alt Empordà). Fou un monestir benedictí construït al vessant nord de la muntanya de Verdera i és la part més visible d’un conjunt monumental format pel poble medieval de Santa Creu i el Castell de Verdera. El visitant  podrà gaudir d’una imatge única del golf de Roses. L’església mereix visitar-la perquè és una peça única del romànic català.

Calculi el preu i disponibilitat sense compromís.