Activitats i esports

L’Escala – llocs d’interès

Alfolí de la sal

L’Alfolí de la sal fou un dels primers edificis importants de l’Escala, va servir de centre de comerç de la sal i també de punt de redistribució i control de les mercaderies que arribaven per mar i de les que s’exportaven. És un edifici emblemàtic del nucli antic.

L’Església de Sant Pere

L’església de Sant Pere està situada al mig del nucli antic de l’Escala, amb una façana amb elements renaixentistes i barrocs. A finals del s. XVI, l’Escala es va consolidar com a nucli habitat i el 1680 va obtenir el dret per construir una església. L’any 1700 l’edifici va ser destruït a causa d’un incendi provocat per un llamp i no va ser fins el 1761 que la nova església va estar acabada.

El cementiri mariner

El cementiri mariner es un conjunt neoclàssic del 1835, declarat bé cultural d’interès nacional. Acull les restes de l’escriptora Caterina Albert (pseudònim Victor Català). Des de el 1970 ja no s’ha enterrat a ningú, tot i que es pot visitar com  a monument.

Casa del pescador (Can Cinto Xuà)

Casa de pescador edificada al segle XVII en ple nucli antic, en el carrer de la Torre número 35,  a prop de l’antic port, és una casa típica de pescador. Conserva la distribució en dues plantes, la cuina amb un forn del segle XVIII i un petit dormitori en forma d’alcova. S’hi exposen estris de pesca i altres objectes tradicionals d’aquell segle. El visitant descobreix com era la vida a l’Escala abans del turisme.

Fàbrica d’anxoves

La salaó de peix està documentada a partir del segle XVI. Les primeres fàbriques de salaó es van establir al voltant de la platja del poble (coneguda com la platja de les barques) i del Port d’en Perris. En el 1847 hi havien deu indústries dedicades a aquesta activitat.

Avui en dia, la salaó de l’anxova és una activitat econòmica molt important. El visitant pot visitar una fàbrica i conèixer l’art de la salaó i degustar aquest producte típic de la vila.

Museu de l’anxova i de la sal

El Museu de l’anxova i de la sal està ubicat en un edifici de l’any 1913 que era l’antic escorxador de l’Escala. El Museu te una exposició permanent de la història de la pesca des de el S. XVI i de la salaó d’anxoves. Està inclòs  en l’inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. El museu organitza la Festa de la Sal des de 1997, el tercer dissabte de setembre.

Esports

Caiac

Navegar i descobrir llocs només accessibles per mar, visitant cales on poder gaudir d’un agradable bany en plena Badia de Roses, en Cala Montgó, davant de les Ruïnes d’Empúries. Una excursió en caiac t’ofereix això i molt més… No cal tenir experiència prèvia i  és un esport per a quasi totes les edats.

Submarinisme

L’Escala es troba entre dues reserves marines (illes Medes i el Cap de Creus) fet que fa que s’hi puguin observar una gran varietat d’espècies. Es poden veure restes arqueològiques, visitar coves o vaixells enfonsats. Hi ha centres de submarinisme que organitzen sortides diàriament pels diferents punts d’immersió de la costa.

Snorkel

L’Escala és un lloc ideal per practicar snorkel, hi ha més de 15 punts, molts d’ells accessibles a peu de platja. Podeu trobar alguns d’ells a la Platja de la vila, a l’Olla, El Cargol, La Creu i el Moll Grec.

Surf / Paddle Surf / Wind Surf / Kite Surf

L’Escala és un lloc ideal per practicar qualsevol d’aquests esports. El paddle surf és una opció divertida per visitar el litoral, no té límit d’edat i és un esport perfecte per practicar-lo en família.

Els amants del windsurf i el kitesurf tindran l’oportunitat d’experimentar la sensació de llibertat practicant aquests esports en la badia de Roses que per les seves característiques és un indret ideal.

Senderisme – Cicloturisme – BTT

Fer senderisme a l’Escala és acostar-se al medi natural i conèixer el patrimoni amb les vies de comunicació tradicionals. És tota una experiència que permet visitar i conèixer el municipi d’una forma diferent.

Amb bicicleta trobareu diverses rutes per descobrir zones de l’Escala amb diferents nivells de dificultat.

Calculi el preu i disponibilitat sense compromís.